بهترین عایق صدا برای سقف

سر و صدا در زندگی امروزه بشر یک پدیده اجتناب ناپذیر است و زندگی در آپارتمان و حضور چند خانواده در یک ساختمان بدون تردید دارای مزاحمت هایی از جمله صدای مزاحم برای یکدیگر می باشد از این رو شاید این سوال که بهترین عایق صدا برای سقف چه می باشد ذهن خیلی از افراد را به خود مشغول کرده است. آریافوم در این مقاله می خواهد شما را به جواب این سوال برساند تا به راحتی بتوانید خود را از شر سر و صدا راحت نمایید.

در دنیای پرهیاهوی امروز عایق‌ بندی صوتی سقف به یک ضرورت تبدیل شده است. این امر نه تنها در محیط ‌های شهری بلکه در مناطق روستایی نیز اهمیت دارد. صدا های ناشی از ترافیک، همسایگان، فعالیت ‌های کشاورزی و حتی حیوانات می‌ توانند آرامش ساکنین را مختل کنند. از این رو به منظور دستیابی به آرامش صوتی و ایجاد فضایی دلپذیر کنترل صدا امری ضروری است. با استفاده از راهکارهای عایق‌ بندی صوتی می‌توانید به طور مؤثری از ورود نویزهای مزاحم به داخل ساختمان جلوگیری نمایید.

بهترین عایق صدا برای سقف
بهترین عایق صدا برای سقف – آریا فوم

راهکارهای عایق‌ بندی صوتی

در عصر حاضر عایق ‌بندی صوتی سقف به یکی از رایج ‌ترین و ضروری ‌ترین اقدامات در صنعت ساختمان ‌سازی تبدیل شده که افزایش شهر نشینی و گسترش زندگی ماشینی منجر به افزایش چشمگیر آلودگی صوتی در مناطق شهری شده از این رو بسیاری از افراد به دنبال راهکارهایی برای کاهش نویزهای آزار دهنده و مزاحم در محیط‌ های کاری و مسکونی خود هستند. استفاده از انواع عایق صوتی سقف که از ورود و خروج صدا به فضاهای مورد نظر جلوگیری می ‌کنند راهکاری مؤثر برای حل این مشکل است.

جدا سازی یا ایجاد سقف دو جداره مسیر انتقال ارتعاشات را مسدود کرده و به طور قابل توجهی میزان نویز را کاهش می ‌دهد چرا که صدا به واسطه ارتعاش امواج منتقل می ‌شود و این ارتعاشات نیازمند یک محیط واسط جامد برای انتشار می باشد در سقف‌ ها اجزای سازنده سقف نقش این محیط واسط را ایفا می‌ کنند.

عایق‌ های الیاف معدنی مانند فایبرگلاس، سلولز، پنبه بازیافتی، فوم سلول باز، پشم شیشه و پشم سنگ، دارای خاصیت جذب صدای بالایی هستند. این مواد با پوشش کامل سطح سقف بخشی از ارتعاشات صوتی را جذب می‌ نمایند.

جرم عاملی مؤثر در عایق‌ بندی صوتی هوابرد است ولی تاثیر چندانی در عایق‌ بندی نویز کوبه ‌ای ندارد. افزایش جرم یک جسم ارتعاش آن توسط امواج صوتی را دشوارتر می‌ سازد.

میراگرها موادی هستند که قادر به تبدیل انرژی صوتی به انرژی گرمایی هستند. این مواد با به دام انداختن امواج صوتی میزان نویز را کاهش می‌ دهند.

استفاده از یونولیت مناسب ترین عایق صدا برای سقف است که نسبت به دیگر موارد ذکر شده هزینه کمتری خواهد داشت و امروزه بسیار مورد توجه و استفاده قرار دارد.

عایق‌بندی صوتی سقف با استفاده از سقف کاذب

در این روش یک سقف کاذب به سقف اصلی متصل می‌ شود. لازم به ذکر است که اجرای سقف کاذب به تنهایی تأثیر قابل توجهی در عایق ‌بندی صدا ندارد چرا که سقف ‌های سبک به دلیل جرم پایین به راحتی امواج صوتی را از خود عبور می‌ دهند از این رو به منظور بهبود عملکرد عایق‌ بندی صدا برای سقف می‌توان از بلوک یونولیت سقفی یا ورق یونولیتی در فضای بین سقف اصلی و سقف کاذب استفاده نمود. یونولیت پلی استایرنی است که به راحتی جلوی امواج صوت و صدا را می گیرد و سقف را در برابر صدا عایق می سازد.

عایق بندی صوتی سقف با استفاده از ورق ‌های آکوستیک

  • در صورتی که امکان ایجاد تغییرات در کف طبقه فوقانی فراهم باشد می‌ توان با نصب ورق ‌های آکوستیک که ورق ‌هایی نرم و ضربه ‌پذیر هستند از انتقال ضربه و صدا به طبقه پایین جلوگیری نمود. این ورق‌ ها با جذب انرژی ضربه میزان ارتعاشات منتقل شده به سازه ساختمان را کاهش داده و در نتیجه از انتقال نویز کوبه ‌ای به طبقه زیرین جلوگیری می‌کنند.

انتخاب عایق صوتی مناسب برای سقف

به منظور دستیابی به عایق صوتی برای سقف می‌ توان از انواع مختلف عایق‌ های صوتی استفاده نمود. انتخاب بهترین گزینه بستگی به نیاز ها و شرایط محیطی خاص هر پروژه دارد.

  • استفاده از الیاف معدنی (پشم سنگ و پشم شیشه) که این نوع عایق‌ ها به دلیل ساختار الیافی خود جذب صدای بسیار خوبی داشته و به طور گسترده در عایق بندی صدا برای سقف مورد استفاده قرار می‌ گیرند و جدای از آن علاوه بر عایق ‌بندی صوتی عایق حرارتی مناسبی نیز هستند. عایق ‌های الیاف معدنی به دلیل خواص عایق ‌بندی و جذب صدای بسیار مطلوب به عنوان یکی از مؤثرترین گزینه‌ ها برای عایق‌ بندی صوتی سقف ‌ها شناخته می‌ شوند. این نوع عایق ‌ها به دلیل ساختار الیافی خود قادر به جذب و کاهش قابل توجه امواج صوتی هستند.
  • سلولز سلول باز این عایق از مواد بازیافتی ساخته شده و علاوه بر عایق‌ بندی صوتی عایق حرارتی و رطوبتی مناسبی نیز محسوب می ‌شود و اجرای آن به صورت پاششی بوده و به خوبی فضا های خالی را پر می ‌کند. عایق فایبرگلاس به شکل رولی یا تخته ای موجود است و به راحتی بر روی سقف نصب می شود و در کاهش نویز های هوابرد بسیار مناسب می باشند.
  • عایق ‌های فومی یا یونولیت به دلیل ساختار سلولی خود جذب صدای خوبی دارند و به ویژه در کاهش نویز های کوبه ‌ای مؤثر هستند. عایق پلی یورتان به صورت پاششی اجرا می شود. عایق ‌های فوم از جمله پلی‌ یورتان و پلی ‌استایرن به دلیل وزن سبک و انعطاف ‌پذیری مناسب گزینه ‌ای مطلوب برای عایق ‌بندی صوتی سقف ‌های مسطح و ساده محسوب می ‌شوند. این نوع عایق‌ ها با ساختار سلولی خود قادر به جذب و کاهش امواج صوتی هستند. که عایق های فومی و یونولیت نصب و حمل و نقل آسانی دارند و انعطاف پذیر بوده و در کاهش نویز های کوبه ای بسیار موثر عمل نموده و نسبتاً آسان و سریع نصب می شوند.
  • ورق‌ های آکوستیک از مواد نرم و ضربه ‌پذیر ساخته شده و برای کاهش نویزهای کوبه ‌ای در کف طبقه فوقانی مورد استفاده قرار می‌ گیرند و اینگونه سقف عایق بندی خواهد شد. پنل‌های آکوستیک نوعی عایق صوتی هستند که به صورت پنل ‌های پیش ‌ساخته با خواص عایق‌ بندی و جذب صدای بالا تولید شده و با هدف بهبود کیفیت صدای داخلی در فضاهای خاص طراحی و تولید می‌ شوند. این پنل ها با جذب و کنترل انعکاس صدا وضوح و کیفیت صدا را در سالن ‌های کنفرانس افزایش می ‌دهند. این پنل های آکوستیک در سالن های موسیقی، تئاتر و سینما و استودیو های ضبط و دفاتر کاری به کار می رود.
  • عایق نانو از الیاف نانو ساخته شده و دارای ساختاری نرم، سبک، بهداشتی، انعطاف پذیر و مقاوم در برابر حرارت و رطوبت می باشد و دارای طول عمر بالا است ولی از نظر هزینه عایق های نانو مقرون به صرفه نیستند و قیمت بالایی دارند.

عایق صدا برای سقف

عایق صدا و صوت به ماده‌ ای اطلاق می‌ شود که با هدف کاهش و کنترل نویز و صدا در فضا های داخلی ساختمان ‌های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار می‌ گیرد. عایق صدا برای سقف با توجه به تأثیر قابل توجه آن بر کیفیت زندگی شخصی و بهره ‌وری در محیط‌ های اداری از اهمیت ویژه ‌ای در طراحی و ساخت ساختمان ‌ها برخوردار است. عایق صدا برای سقف نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی و بهره‌ وری در ساختمان ‌ها ایفا می‌کند.

نویزهای محیطی به طور مداوم در فضا های داخلی ساختمان ‌ها و منازل حضور دارند و می‌توانند تأثیر مستقیمی بر کیفیت زندگی افراد داشته باشند. این نویزها از طریق مسیرهای مختلفی وارد فضا های داخلی می ‌شوند. یکی از مهم‌ ترین سطوحی که نقش بسزایی در ورود نویز های مزاحم خارجی ایفا می ‌کند سقف است. از این رو استفاده از عایق صوتی سقف راهکاری مؤثر برای کاهش نویز های مزاحم و ایجاد آرامش در فضا های داخلی محسوب می‌شود.

عایق بندی سقف علاوه بر کاهش نویز مزایای متعددی از جمله کاهش هزینه‌ های گرمایش و سرمایش، بهبود عملکرد حرارتی، افزایش آسایش ساکنین، کاهش مصرف انرژی سیستم‌ های تهویه مطبوع و بهبود کیفیت هوای داخلی را به همراه دارند.

مکانیسم انتقال صدا در سقف

انتقال صدا از طریق سقف و کف به دلیل ماهیت یکپارچه این دو عنصر در ساختار ساختمان از الگویی پیروی می ‌کند. در واقع سقف یک واحد مسکونی کف واحد طبقه فوقانی محسوب می‌ شود و از این رو اصول آکوستیک و روش ‌های عایق صدا برای سقف و کف در ساختمان‌ های چند واحدی یکسان است. به طور کلی صداهای منتقل شده از سقف به کف اغلب از نوع کوبه ‌ای یا ضربه ‌ای هستند که منجر به ایجاد مزاحمت صوتی می ‌شوند. در مقابل صداهای منتقل شده از کف به سقف معمولاً دارای حجم بالا و تقویت شده مانند صدای بلندگو هستند.

در هر دو حالت می ‌توان با اجرای کف‌ سازی یا سطح‌ سازی جدید در کف و همچنین سقف ‌سازی یا سطح ‌سازی جدید در سقف نسبت به عایق ‌بندی صوتی اقدام نمود. روش کار به این صورت است که بر اساس شدت صدا الگوی انتشار صدا و فاصله از منبع صدا و انتخاب مصالح مناسب یک سقف یا کف ثانویه ایجاد می ‌شود.

در صورت اجرای عایق ‌بندی در کف سطح کف نسبت به سطح اصلی بالاتر می‌آید و لازم است تمامی درب ‌ها و تجهیزات مرتبط با کف برش خورده و با سطح جدید هم‌ تراز شوند. در عایق بندی صدا برای سقف نیز سقف ثانویه مقداری پایین ‌تر از سقف اصلی قرار می‌ گیرد. شناخت انواع نویز و مکانیسم‌ های انتقال آن اولین گام در جهت کنترل و کاهش آلودگی صوتی است. روش‌ های مختلفی برای عایق ‌بندی صوتی سقف ساختمان وجود دارد که بر اساس نوع نویز و منبع تولید آن انتخاب می‌ شوند.

انواع نویز و روش‌های انتقال آن

نویز به هرگونه صدای ناخواسته و مزاحم گفته می‌ شود که می‌ تواند از طریق دو مکانیسم اصلی یعنی هوا و ضربه منتقل شود. بر این اساس نویزها به دو دسته نویز هوابرد که این نوع نویز از طریق امواج صوتی در هوا منتشر شده و به گوش می‌ رسد. صدا هایی مانند مکالمات، موسیقی، بوق خودرو و گریه، نمونه‌هایی از نویز هوابرد هستند.

کنترل و کاهش این نوع نویز به دلیل ماهیت انتشار آن در هوا چالش ‌برانگیز استو دیگری نویزکوبه ای که این نوع نویز ناشی از ضربه یا ارتعاش مستقیم به سطوح ساختمانی، مانند کف، دیوار یا سقف است. به عنوان مثال صدای برخورد اجسام با کف، راه رفتن یا دویدن، و کوبیدن اشیا به دیوار، نویز کوبه ‌ای ایجاد می‌ کند. این نوع نویز به واسطه ارتعاشات ایجاد شده در سازه به سایر نقاط ساختمان منتقل می ‌شود.

زندگی در آپارتمان ‌های امروزی اغلب با چالش ‌هایی نظیر نویزهای کوبه‌ ای ناشی از فعالیت ‌های طبقه فوقانی مانند دویدن کودکان، جابجایی مبلمان و راه رفتن همراه است. این صدا ها می ‌توانند آرامش ساکنین را مختل کرده و کیفیت زندگی را کاهش دهند. آریا فوم در این مقاله توصیه می کند که با نصب عایق صوتی مناسب در سقف آپارتمان می‌توانید به طور مؤثری از انتقال نویزهای کوبه‌ ای جلوگیری و فضایی آرام و دلپذیر را فراهم نمایید.

برای تهیه یونولیت های سقفی از آریا فوم می توانید بهترین یونولیت ها را با کیفیت عالی و در قیمت مناسب تهیه نموده و سازه خود را در برابر صوت و دما عایق بندی نمایید و دیگر نیازی به هماهنگی ساعات فعالیت با همسایگان نداشته و با نصب عایق صوتی در سازه می‌توانید از زندگی شخصی خود بدون ایجاد مزاحمت برای دیگران لذت ببرید.

۴.۷/۵ - (۳ امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
پیمایش به بالا